facebook_pixel
Dragon Quest XI S: Definitive Edition kommer till pc i december

Dragon Quest XI S: Definitive Edition kommer till pc i december

2018 släpptes Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age till pc, ett traditionellt men makalöst vackert japanskt rollspel, som undertecknad belönade med hela 91 procent i vår recension. Och nu kommer den uppgraderade versionen Dragon Quest XI S: Echoes of An Elusive Age – Definitive Edition till pc!

Tyvärr finns det dock en del rejäla rejäla invändningar att ha i åtanke; för det första så kommer en uppgradering av originalutgåvan för existerande kunder “tyvärr inte vara möjligt” (enligt den officiella FAQ:en), och för det andra är spelet “en portning av Switch-utgåvan”, så “grafiken kommer inte vara densamma som för Playstation 4”, även om “upplösningen och bildhastigheten kommer vara minst lika bra som i den ursprungliga Playstation 4-releasen”. Vi kan således vänta oss samma eftergifter i pc-versionen också.

I övrigt är dock Dragon Quest XI S: Echoes of An Elusive Age – Definite Edition av allt att döma ett rejält steg framåt; här finns både engelska och japanska röster (de sistnämnda saknades i den ursprungliga pc-utgåvan), och dessutom hittar vi även nya “karaktärsspecifika scenarion”, ett orkestrerat soundtrack vid sidan av det ursprungliga, möjligheten att växla mellan 2d- och 3d-grafik, samt “mycket mer”.

Dragon Quest XI S: Definitive Edition släpps den 4 december via Steam för 40 euro. Här är en trailer.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar