facebook_pixel
Warner Bros Harry Potter-spel påstås lanseras under 2021

Warner Bros Harry Potter-spel påstås lanseras under 2021

Det är fortfarande nästan två månader till DC Fandome, som kommer gå av stapeln den 22 augusti och inkludera “nya annonseringar av WB Games”. Två av dessa förefaller bli Gotham Knights (WB Montréal) och Suicide Squad (Rocksteady Studios?), och nu har en tredje kandidat uppenbarat sig.

Enligt Bloomberg, som talat med två anonyma källor, var nämligen den omtalade Harry Potter-videon från 2018 äkta, och spelet utvecklas av Avalanche Software, och planeras släppas någon gång mot slutet av 2021. Bloomberg nämner både Xbox Series X och Playstation 5 som tilltänkta format, dock inte pc:n, även om det skulle förvåna oss stort om inte även vi skulle få ta del av kakan.

Precis som den gamla videon gjorde gällande rör det sig om en “återskapelse av Hogwarts och dess närliggande områden” i sandlådestil, vilket påminner om fanprojektet Witchcraft and Wizadry som släpptes till Minecraft i våras. Dock kan det hända att Harry Potter-spelet hoppar över DC Fandome-eventet då det enligt Bloombergs källor kommer avslöjas “senare”, efter det nya Batman-spelet, vilket skulle ge ytterligare avstånd till Harry Potter-författaren JK Rowlings kränkande transkommenterar som skakade internet för ett tag sedan.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar