facebook_pixel
Star Wars: Squadrons kommer inte innehålla några mikrotransaktioner

Star Wars: Squadrons kommer inte innehålla några mikrotransaktioner

Efter Star Wars Battlefront-serien har EAs Star Wars-spel blivit förknippade med mikrotransaktioner, vilket oroat många som ser fram emot kommande Star Wars: Squadrons. Därför har utvecklarna Motive Studios nu gått ut med ett löfte.

Enligt Squadrons regissör Ian Frazier kommer spelet inte innehålla några mikrotransaktioner alls. Han menar också att spelet inte är designat att vara en så kallad “live service”. I en intervju med Game Informer säger han:

– Vår attityd har varit väldigt gammaldags. Vi vill känna oss generösa gentemot spelarna och vi vill att spelet ska kännas som en komplett upplevelse. Typ ‘du gav oss $40. Här är ett spel du kommer älskar. Tack.’ Det är allt.

Frazier menar att även om utvecklarna eventuellt kommer att lägga till nytt material efter släppet så är det inte byggt att vara en service under konstant utveckling som Battlefront 2. Spelets manusförfattare Mitch Dyer stämde även in på Twitter med det otvetydiga meddelandet: “ZERO MICROTRANSACTIONS“.

Det här är dock trots allt EA och ett AAA-spel så gudarna vet att det här kan förändras när som helst efter att spelet har släppts. Åtminstone inledningsvis när Star Wars: Squadrons släpps den 2a oktober kommer det vara fritt från mikrotransaktioner. Förmodligen.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar