facebook_pixel
Rapport: Tencent har köpt majoritetsandel av Bohemia Interactive

Rapport: Tencent har köpt majoritetsandel av Bohemia Interactive

Tencent växer sig bara större; alldeles nyligen tog man kontrollen över System Shock 3, och i januari nåddes vi även av rapporter om att den kinesiska spelgiganten är väldigt intresserad av norska Conan Exiles-utvecklarna Funcom. Och nu har man tagit ytterligare ett steg på vägen mot världsherravälde.

Tencent – som sedan tidigare äger de Valorant-aktuella League of Legends-utvecklarna Riot games, och 40 procent av Fortnite-skaparna Epic Games – har nämligen köpt en majoritetsandel av de tjeckiska Day Z– och Arma 3-utvecklarna Bohemia Interactive, detta enligt en rapport av The Information.

Affären är värderad till 260 miljoner dollar för mellan 70 och 80 procent av aktierna, och enligt analytikern Daniel Ahmad ämnar Tencent “fylla ett hål i sandlådespel till pc, eftersom de inte har egna titlar”, detta för att kunna konkurrera med Netease, som äger Minecraft-rättigheterna i Kina. Bohemias sandlådespel Ylands (som lämnade early access i december) lär således vara av extra stort intresse, speciellt eftersom Tencent ger ut spelet i Kina.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar