facebook_pixel
Persona 4 Golden-modd ämnar återställa förlorad Yosuke-romans

Persona 4 Golden-modd ämnar återställa förlorad Yosuke-romans

Att Persona 4 Golden är den bästa versionen av världens bästa japanska rollspel vet vi redan, och det blev ännu lite bättre i och med den nyligen lanserade pc-versionen (recension). Perfekt är det dock inte, och en av de största stötestenarna har alltid varit spelets representation av sexuella minoriteter.

Utan att säga för mycket kan jag avslöja att två av äventyrets mest tongivande karaktärer till en början förefaller vara villiga att utforska sina sexualiteter på djupet, för att sedan backa och nöja sig med ett sorts mellanläge, där frågetecknen fortfarande hänger i luften. En av dessa är inte Yosuke Hanamura, men det är ändå just han som vid något tillfälle övervägdes som ett romansalternativ för den manlige huvudrollen, något som upptäckts i efterhand av spelare som grävt i filerna för Playstation Vita-versionen av Persona 4 Golden.

Eftersom pc:n är pc:n har dock moddar plötsligt blivit en möjlighet, och hos Gamebanana kan vi läsa att MadMax1960 för tillfället jobbar på modden Yosuke Romance till Persona 4 Golden. Jobbet är dock bara slutfört till 10 procent, men målet är justeringar av Yosukes social link vid nivå 6 och 10, som ska baka in de oanvända replikerna där Yosuke medger sina sanna känslor för spelaren. Vi får hoppas att det hela visar sig bli ett framgångsrikt företag, så kanske Atlus vågar lite mera i ett eventuellt Persona 6?

Här är en video som visar upp en ofärdig version av Yosukes bekännelse i Persona 4 Golden.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar