facebook_pixel
Persona 4 Golden har släppts på Steam, kolla in lanseringstrailern!

Persona 4 Golden har släppts på Steam, kolla in lanseringstrailern!

Förra veckans måndag fick jag ett meddelande av vår ärade chefredaktör Thomas “Tveskägg” Petersson, angående en recensionskod för Persona 4 Golden till pc. Utan att överdriva tappade jag fattningen fullständigt, vansinnesskrattade av glädje, och lät till och med en ensam tår rulla ner för min kind.

Persona 4 Golden är nämligen den bästa versionen av det bästa japanska rollspelet någonsin (enligt mig), och du kan läsa mer om varför i vår recension, där undertecknad delade ut det massiva betyget 93 procent. Att pc-versionen av det tidigare Playstation Vita-exklusiva spelet dessutom kan spelas i HD-upplösningar, upplåst bildhastighet och med japanska röster gör utgåvan till den hittills allra bästa, med råge.

Under gårdagens PC Gaming Show utannonserades Persona 4 Golden, exakt samtidigt som det släpptes via Steam. För tillfället skrivs användaromdömet till “överväldigande positivt” baserat på över 3500 recensioner, och prislapparna (20 euro för standardutgåvan och 25 euro för den digitala deluxe-utgåvan, inklusive soundtrack och artbook) framstår nästan som rån med tanke på att en genomspelning kan ta upp till 100 timmar.

Här är lanseringstrailern för Persona 4 Golden, tillsammans med PC Gaming Show-segmentet och ett fint litet gameplay-klipp, med strider i spelets första grotta, inklusive en bossuppgörelse.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar