facebook_pixel
PC Gaming Show och IGN:s Summer of Gaming har skjutits upp

PC Gaming Show och IGN:s Summer of Gaming har skjutits upp

Tidigare den här veckan försenade Activision de nya Call of Duty-säsongerna, medan CD Projekts nya presentation av Cyberpunk 2077 också sköts upp. I bägge fallen ville man “ge andra möjligheten att synas och höras”, och nu har våra internationella kollegor beslutat sig för att visa samma respekt.

I slutet av april fick vi nämligen veta att PC Gaming Show skulle återvånda den 6 juni (inkommande lördag), men nu har evenemanget skjutits upp till den 13 juni (nästa veckas lördag). Anledningen är densamma som i de två ovan nämnda fallen, det vill säga att man vill “lämna utrymme för de som talar ut och demonstrerar för att göra slut på det systematiska förtrycket och polisvåldet som upplevs av svarta människor”.

Även IGN:s “Summer of Gaming”-event har skjutits upp av samma anledning, från fredagen den 5 juni till måndagen den 8 juni. I tweeten nedan meddelar man även att Humble Bundle, som numera ägs av IGN, har annonserat en 1 miljon dollar tung fond, dedikerad till att hjälpa ge ut spel av svarta utvecklare.

Här är IGN:s och Humble Bundles tweetar.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar