facebook_pixel
Paradox Interactive har grundat ny grand strategy-studio

Paradox Interactive har grundat ny grand strategy-studio

Som bekant går det ruskigt bra för svenska strategigiganterna Paradox Interactive just nu; i april berättade man att 2019 var ett regelrätt rekordår, och att studions katalog nådde 4 miljoner aktiva spelare i slutet av 2019, en ökning med 30 procent jämfört med 2018. Och nu inleds nästa storsatsning!

Paradox Interactive har nämligen annonserat att de kommer öppna en helt ny studio i Barcelona vid namn Paradox Tinto. Nysatsningen kommer ledas av Paradox-veteranen och Europa Universalis-skaparen Johan Andersson, som redan funnits hos studion i över 25 år. Således kommer det inte som någon överraskning att Paradox Tinto kommer fortsätta verka inom grand strategy-området, inledningsvis som övervakare av Europa Universalis IV, och därefter som skapare av helt nya spel inom genren. Platsannonser finns hos Paradox Plaza.

Pardox Tinto blir den sjunde Paradox-studion i ordningen, vid sidan av kontor i Stockholm, Umeå, Malmö och Berkley, Kalifornien, tillsammans med Triumph Stuidos i nederländska Delft samt Harebrained Schemes i Seattle.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar