facebook_pixel
Ny välgörenhetsbundle på itch.io innehåller 1637 spel för 5 dollar

Ny välgörenhetsbundle på itch.io innehåller 1637 spel för 5 dollar

Kommer ni ihåg hur vi igår skrev om itch.io-bundlen Black Lives Matter Bundle? Om 20 indiespel för 40 dollar lät som en bra deal (vilket det också är) så kommer Bundle for Racial Justice and Equality låta som en ren och skär dröm.

Bundle for Racial Justice and Equality innehåller nämligen 734 spel från sammanlagt 565 utvecklare. (Uppdatering: den 12/06 är det 1637 spel från 1304 utvecklare) Minimumpriset är 5 dollar, vilket är några kronor mindre än en femtilapp. Ja, de siffrorna stämmer.

Dessa innehåller bland annat flera namnkunniga titlar som till exempel:

Och det här är alltså knappt en procent av vad bundlen innehåller. Personligen skulle jag säga att alla ovanstående spelen är värda minst 5 dollar var. Du kan givetvis ge hur mycket du vill, men för bara $5 får du hela baletten. Bundlen är uppe fram tills tisdagen den 16e juni, så du har god tid på dig att plocka på dig en rejäl samling fantastiska indiespel.

I skrivande stund har fantastiska $1,631,645 samlats in, alltså runt 15 miljoner svenska kronor. (Uppdatering: den 12/06 är det $5,347,144, alltså drygt 50 miljoner kronor) Dessa pengar kommer i sin tur gå oavkortat till två ändamål som delar beloppet på hälften: NAACP Legal Defense and Educational Fund och Community Bail Fund.

Den här texten uppdaterades 12/06 för att addera nya spel och uppdaterade antalet spel och insamlade pengar.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar