facebook_pixel
Mojang donerar en hel dags Minecraft-vinster till Black Lives Matter

Mojang donerar en hel dags Minecraft-vinster till Black Lives Matter

Den här veckan har vi redan skrivit om två insamlingar till förmån för Black Lives Matter – Black Lives Matter Bundle, samt maffiga Bundle for Racial Justice and Equality. Nu har självaste Mojang blivit den senaste utvecklaren att stödja rörelsen.

Studion har annonserat att den 19e juni kommer samtliga vinster från allt som har med Minecraft att göra gå oavkortat till organisationer som arbetar för jämlikhet, antirasism, och mot polisvåld. Detta innefattar samtliga versioner av Minecraft, nyss släppta Minecraft Dungeons, och allt som säljs i Minecraft Marketplace.

Pengarna kommer i sin tur att delas mellan tre organisationer: Black Lives Matter Foundation, Equal Justice Initiative, och NAACP Legal Defense & Education Fund. Med tanke på att Minecraft vid det här laget sålt över 200 miljoner exemplar och fortsätter sälja över 10 miljoner varje år så lär det inte röra sig om någon struntsumma.

 

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar