facebook_pixel
Icarus är det nya överlevnadsspelet av Day Z-skaparen

Icarus är det nya överlevnadsspelet av Day Z-skaparen

För drygt två månader sedan fick vi reda på att Day Z-veteranerna Dean Hall (skaparen av den ursprungliga Arma 2-modden) och Brian Hicks (tidigare kreativ regissör för stand-alone-versionen av Day Z) höll på att utveckla ett nytt överlevnadsspel tillsammans. Och nu har det presenterats!

Icarus, som det nya spelet heter, kommer göra en del saker annorlunda jämfört med Day Z. Först och främst är det sci-fi-baserat, och låter spelare utforska mystiska planeter. För det andra är det också sessionsbaserat (man inleder äventyrandet i en rymdstation, varpå man sedan genomför ett “drop” som kommer i olika varianter baserade på speltiden, exempelvis 30 minuter eller upp till 48 timmar i realtid) och för det tredje blir det free-to-play. Dygnscykeln kommer betyda en hel del, då nätterna blir “betydligt farligare” än dagarna.

I Icarus kommer också dina vänner kunna återuppväcka dig i fall du stupar, men om du missar transporten som tar dig tillbaka till rymdstationen efter att tiden tagit slut, så kommer du förlora både din karaktär och allt material.

Icarus kommer släppas någon gång under 2021. Här är trailern och intervjun från PC Gaming Show.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar