facebook_pixel
GTA 5 tog Epic Games Store ruskigt nära Steams samtidiga användartal

GTA 5 tog Epic Games Store ruskigt nära Steams samtidiga användartal

Mellan den 14 maj och den 11 juni pågick Epic Mega-rean hos Epic Games Store, samtidigt som man bjöd på namnstarka gratisspel, såsom GTA 5 (som fick affären att krascha), Civilization VI, Borderlands: The Handsome Collection och Ark: Survival Evolved. Föga förvånande resulterade detta i nya rekordsiffror.

Under ovan nämnda tidsperiod (via våra internationella kollegor) var nämligen 13 miljoner samtidiga användare inloggade på Epic Games Store i medeltal (över 61 miljoner unika användare under hela månaden), vilket förvisso är en bra bit ifrån Steams notering från mars i år (22,7 miljoner samtidiga användare), men inte särskilt långt alls ifrån Steams regelbundna “dippar”, som exempelvis idag ligger på strax under 14 miljoner.

Inga dåliga siffror för en affär som har funnits i mindre än två år, så det skulle inte direkt vara förvånande om även Steam-ägarna Valve skulle börja känna sig nödgade att delta i tidsexklusivitets- och gratisspel-kriget inom kort.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar