facebook_pixel
Focus Home Interactive har köpt upp The Surge-utvecklarna

Focus Home Interactive har köpt upp The Surge-utvecklarna

I höstas släpptes The Surge 2, ett Dark Souls-doftande actionrollspel av tyska Deck 13, om än med sci-fi-tema och överraskande lyckad nivådesign (recension). Och nu har spelets franska utgivare Focus Home Interactive meddelat att förhållandet vidareutvecklas, detta genom uppköp av studion.

Deck 13 huserar för närvarande 60 anställda, och under de gångna 18 åren har man släppt över 20 spel. Affären ger Focus Home Interactive “full kontroll över varumärket”, och därtill tar man även över Deck 13:s indie-program Deck 13 Spotlight, som tidigare gett oss Radical Fish Games actionrollspel Crosscode.

Vi får också reda på att Deck 13 har jobbat på “nytt, icke annonserat ip” det senaste året, sida vid sida med The Surge 2 och dess dlc, och att affären var värd totalt 7,1 miljoner euro. Här är en trailer för The Surge 2.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar