facebook_pixel
En tv-serie baserad på Disco Elysium är under utveckling

En tv-serie baserad på Disco Elysium är under utveckling

I höstas släpptes Disco Elysium, ett rollspel som vi inte bara belönade med 95 procent i vår recension, utan dessutom utsåg till hela 10-talets tredje bästa spel i mars. Och nu meddelar Variety att utvecklarna ZA/UM jobbar på en tv-serie-adaption tillsammans med produktionsbolaget DJ2 Entertainment!

Vissst, ännu är det på tok för tidigt att ropa hej, då projektet fortfarande har varken manusförfattare eller avtal med nätverk eller streaming-tjäsnter. DJ2-vd:n Dmitri M. Johnson (en av producenterna bakom Sonic the Hedgehog-filmen) skräder ändå inte på orden och beskriver Disco Elysium som ett “fenomenalt varumärke, med en vidsträckt värld och gränslös potential”. Disco Elysium baseras dessutom på universumet som introducerades av Robert Kurvitz i romanen Sacred and Terrible Air, så det kommer säkerligen finnas material att vaska ur.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar