facebook_pixel
Det första dlc-paketet till Minecraft Dungeons släpps i juli

Det första dlc-paketet till Minecraft Dungeons släpps i juli

För exakt en vecka sedan släpptes Minecraft Dungeons, en Diablo-doftande grottkravlare i Minecraft-kostym. Rikard Olsson recenserade spelet, och delade ut betyget 83 procent, tillsammans med omdömet “arkadigt och kul hack-and-slashande, som blir bättre med ett gäng kompisar”.

Minecraft Dungeons huvudkampanj är dock bara 5 timmar lång, så att vi redan nu fått mer information om det utlovade dlc-materialet är välkommet; via Minecrafts officiella hemsida har nämligen Mojang berättat att Jungle Awakens, den första av två planerade dlc-expansioner, släpps i juli, och precis som namnet antyder väntar ett rejält miljöombyte. Under tre uppdrag ombeds man slåss mot en “mystisk kraft” i de djupa och farliga djunglerna, och det bjuds även på nya vapen, rustningar och artefakter.

Mojang meddelar också att den andra expansionen, som släpps någon gång senare i år, kallas för Creeping Winter, ett namn som utlovar både mysig pudersnö och mängder av creepers. Slutligen får vi även reda på att man jobbar på “cross-plattform-funktionalitet” (vilket spelet tydligen inte redan har?) och “coolt, nytt gratisinnehåll”, oavsett vilken utgåva av spelet du äger. Mer information kommer avslöjas inom kort.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar