facebook_pixel
Bohemia Interactive dementerar uppköp av Tencent

Bohemia Interactive dementerar uppköp av Tencent

Ibland går det undan i spelbranschen; tidigare idag skrev vi om en rapport som hävdade att tjeckiska Day Z– och Arma 3-utvecklarna Bohemia Interactive skulle ha köpts upp av kinesiska spelgiganten Tencent. Nu har dock Bohemias förhandlingschef Petr Poláček försäkrat oss om att rapporten inte stämmer.

– Det är inte sant, sade Petr Poláček till Hospodářské Noviny (via våra internationella kollegor). Tencent har inte köpt upp oss. Bohemia Interactive förblir en självständig studio. Vi vet inte var den här informationen kom ifrån.

Faktum kvarstår dock att Bohemia Interactive och Tencent redan har ett etablerat samarbete (Tencent ger ut Bohemias sandlådespel Ylands i Kina), så det kan nog finnas intresse ändå, åtminstone från Tencents håll. “Ingen rök utan eld” som uttrycket så vackert lyder, så det skulle inte förvåna oss om denna följetong fortsätter.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar