facebook_pixel
Assassin’s Creed Valhalla-regissören stiger åt sidan efter otrohetsanklagelser

Assassin’s Creed Valhalla-regissören stiger åt sidan efter otrohetsanklagelser

De senaste dagarna har #metoo-rörelsen återigen blommat upp i spelbranschen, först och främst i form av trakasseringsanklagelser riktade mot Chris Avellone, som resulterade i att en rad spelstudior sade upp samröret med frilansförfattaren. Och nu har ännu en namnstark profil hamnat i rampljuset.

Ashraf Ismail, kreativ regissör av Assassins’s Creed Valhalla (som presenterades så sent som i slutet av april), har nämligen lämnat sin post hos Ubisofts utvecklingsteam efter otrohetsanklagelser.

Twitch-streamaren Matronedea postade skärmdumpar från en textkonversation på Twitter, där Ashraf Ismail hävdade att han inte var gift, och det tog ett helt år innan hon fick reda på sanningen.

Ashraf Ismail uttalade sig via Twitter innan kontot stängdes ner, och enligt våra internationella kollegor ska han sagt att “min familjs och mitt liv har krossats”, och att han är “djupt ångerfull över alla som skadats av detta”. Ismail säger också att resten av Assassin’s Creed Valhalla-teamet inte “förtjänar att associeras med det här”.

Ubisoft har inte kommenterat ärendet, utan säger bara att Ismail för närvarande har “tagit tjänstledigt”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar