facebook_pixel
Wasteland 3 visar upp sig i dess första utvecklardagbok

Wasteland 3 visar upp sig i dess första utvecklardagbok

Liksom de flesta andra spelproduktioner har Inxile och Wasteland 3 påverkats av det nuvarande världsläget; det var ursprungligen tänkt att det isometriska rollspelet skulle ha släppts den 19 maj (imorgon!), men i april försenades premiären till den 28 augusti. Arbetet tycks dock fortskrida galant.

Nu har Inxile nämligen släppt den första utvecklardagboken för Wasteland 3 (i samarbete med IGN) där David Rogers, lead designer, djupdyker i karaktärsskapande och strider. En av de mest intressanta idéerna som presenteras i den åtta och en halv minuter långa videon är konceptet “duon”, som låter dig inleda dina ödelandsäventyr med två karaktärer, kompletta med redan existerande relationer och personligheter. Bland annat kommer vi kunna spela som en far-dotter-duo, där den sistnämnda är betydligt mer pratsam.

Spelaren har också ett fordon kallat för Kodiak, som man kan utrusta med mängder av olika vapen, inklusive en kanon som skjuter getter, som stångas med fiender för att åsamka skada. Frågor på det?

Här är den första utvecklardagboken om Wasteland 3.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar