facebook_pixel
Wasteland 3 introducerar berättelsen, världen och karaktärerna

Wasteland 3 introducerar berättelsen, världen och karaktärerna

För en vecka sedan kollade vi in den första utvecklardagboken för Wasteland 3, Inxiles kommande isometriska rollspel, som släpps den 28 augusti. Och nu är det dags igen med en andra utvecklardagbok, med fokus på berättelsen, världen och karaktärerna. Kolla in det åtta minuter långa klippet här nedan!

Wasteland 3 utspelas, som bekant, i det snötäckta Colorado. Däri hittar vi bland annat Mother Nancy Reagan, ledaren för kulten Gippers, som anser att Ronald Reagan är en gud. Nancy råkar också, som namnet och historien antyder, vara Ronald Reagans fru, tillika hans främsta prästinna. Gippers kontroller all olja i Colorado, vilket gör dem till en äkta maktfaktor. Utvecklardagboken introducerar också sergeant Quan (chefen för patriarkernas polisstyrka) och Joker-cosplayaren Vic Buchanan (som kan bli en av dina kompanjoner).

Slutligen får vi också reda på att Wasteland 3 kommer dra ner kameran till ett förstapersonsperspektiv under nyckelkonversationer, att storyn kommer vara mycket mer sammanhållen och reaktiv än i Wasteland 2, och att spelet (givetvis) kommer kunna sluta på en rad olika väldigt annorlunda sätt, beroende på dina val.

Här är den nya utvecklardagboken för Wasteland 3.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar