facebook_pixel
Sherlock Holmes Chapter One har presenterats, kolla in första trailern!

Sherlock Holmes Chapter One har presenterats, kolla in första trailern!

Sommaren 2016 skrev jag min allra första recension för denna publikations räkning. Den behandlade Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter, och jag delade ut betyget 70 procent, tillsammans med omdömet “en briljant detektivsimulering som dras ner av trött action och irriterande pussel”.

Nu, nästan fyra år senare, har utvecklarna Frogwares äntligen avtäckt nästa Sherlock Holmes-äventyr. Det kallas för Sherlock Holmes Chapter One, och som titeln antyder kommer vi få spela som en ung Sherlock (närmare bestämt 21 år), som reser till en medelhavs-ö för att undersöka sin mors mystiska frånfälle. Vid sin sida har han den mystiska vännen och bollplanket Jon, som verkar vara mannen som ledsagar Sherlock i trailern.

I pressreleasen listar också Frogwares sex huvudpelare, däribland vännen Jon (inte att förväxla med John Watson), tillsammans med “en arrogant och naiv” Sherlock Holmes, “globala undersökningar” (som ändå verkar äga rum i en och samma stad?), möjligheten att “utnyttja miljöerna” för att undanröja fiender (även om det också verkar finnas regelrätta vapen), samt “en livfull öppen ö-värld” fylld av brott och politisk korruption, vars invånare har sina egna idéer om “sanning och rättvisa”, som du kan välja att gräva djupare i eller lämna orörda.

Sherlock Holmes Chapter One släpps under 2021 till Steam, GOG och Epic Games Store. Här är trailern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar