facebook_pixel
Satisfactory kommer till Steam den 8 juni

Satisfactory kommer till Steam den 8 juni

I mars 2018 introducerades vi för svenska Goat Simulator-utvecklarna Coffee Stain Studios nya konstruktionsspel Satisfactory. Early access-lansering via Epic Games Store följde drygt ett år senare, den 19 mars 2019, och nu kommer spelet äntligen till Steam också, om än något senare än beräknat.

Steam-lanseringen var ursprungligen planerad till den 2 juni men har nu skjutits upp med drygt en vecka, till måndagen den 8 juni. I videon nedan förklarar Coffe Stain varför, och det hela kan sammanfattas till att spelet helt enkelt inte är redo för Steam riktigt ännu, och eftersom studion vägrar “cruncha” så tar det en vecka till.

Satisfactory kommer dock fortsättningsvis betecknas som ett early access-spel när det debuterar på Steam, med fullständig lansering planerad till någon gång under 2022 (även om Coffee Stain ger oss den uppskattningen främst för att Steam-ägarna Valve vill ha en sådan). Uppdatering 3, som släpptes i februari, kommer inkluderas i Steams första early access-release, så spelet förefaller hålla jämna steg med Epic Games Store-versionen.

Här är en trailer för uppdatering 3 till Satisfactory, tillsammans med Coffee Stains förseningsvideo.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar