facebook_pixel
Risk of Rain 2 försenas till augusti

Risk of Rain 2 försenas till augusti

För lite mer än ett år sedan släpptes Risk of Rain 2 i early access. Då var planen att spelet skulle vara färdigt våren 2020, men som ni säkert märkt har detta ännu inte skett.

Utvecklarna Hopoo Games har nu annonserat att det målet inte kommer att nå, och att spelet kommer försenas några månader. I en uppdatering via Steam skriver de:

– Vi vill vara säkra på att Risk of Rain 1.0 är en komplett spelupplevelse, och det innebär inte bara att färdigställa och lägga till innehåll, utan också att förbättra och bygga vidare på det existerande innehållet. För att vi ska kunna möta målen för vad en 1.0-version av Risk of Rain 2 kan vara, vill vi göra det klart att vi kommer lansera 1.0 i augusti 2020.

Intressant nog påpekar utvecklarna också att corona-pandemin inte är en anledning till förseningen. Istället ska det helt enkelt vara att planerna för spelet har vuxit sig större, och inkluderar en helt ny bana, massvis med nytt innehåll, samt möjligheten att browsa efter servrar.

Samtidigt har de adderat en uppdaterad roadmap som visar vad över en miljon spelare kan förvänta sig framöver:

Risk of Rain 2s uppdaterade roadmap.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar