facebook_pixel
Officiellt: Tencent tar kontrollen över System Shock 3

Officiellt: Tencent tar kontrollen över System Shock 3

I tisdags rapporterade vi att Tencent hade övertagit domänerna SystemShock3.com och SystemShock4.com, vilket omedelbart ledde till slutsatsen att den kinesiska giganten måste vara de nya utgivarna av Otherside Entertainments System Shock 3. Och nu har utvecklarna bekräftat affären.

– Vi är glada över att kunna annonsera att Tencent kommer ta System Shock-serien framåt, säger Otherside. I egenskap av en mindre studio hade det varit utmanande för oss att fortsätta med projektet på egen hand. Vi tror att Tencents djupa förmågor och expertis som ett ledande spelföretag kommer ta serien till nya höjder.

Nightdive Studios, som utvecklar System Shock-remaken, förblir dock ägare av System Shock-varumärket, och för våra internationella kollegor förklarar en Nightdive-representant att “Otherside har licenserat vissa rättigheter från oss för att skapa uppföljare”, och att de rättigheterna nu har “överförts till Tencent”.

Här är Otherside Entetainments tweetar om Tencent-affären.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar