facebook_pixel
Nu kommer Microids göra ett nytt Smurfspel också

Nu kommer Microids göra ett nytt Smurfspel också

För bara några veckor sedan avslöjade franska Microids att de, i samspel med Molinsart, kommer utveckla ett nytt actionäventyr baserat på Tintins äventyr, den klassiska serietidningen av belgiska tecknaren Hergé. Och nu har roffat åt sig rättigheterna för ännu en världskänd, belgisk serietidning!

Via ett pressmeddelande på den officiella hemsidan har vi nämligen fått reda på att Micriods och IMPS har ingått ett nytt samarbete, som kommer resultera i ett nytt tredimensionellt actionäventyr baserat på Pierre “Peyo” Cullifords Smurfarna. För utvecklingen står franska Osome Studio, som tidigare har legat bakom Asterix & Obelix XXL 2 och 3, såväl som överlevndaskräckisen White Night, som har ett “mestadels positivt” omdöme på Steam.

Det nya Smurfspelet kommer bjuda på “en helt ny berättelse” och sägs främst vara “inspirerat” av serietidningarna. Man kommer kunna spela “ensam” eller “tillsammans med vänner”, och de “mest ikoniska karaktärerna” kommer närvara. Slutligen kan vi även förvänta oss mängder av “humor, spänning, vänskap och självklart mycket action”. Vi på PC Gamer ser fram emot att få stifta bekantskap med Shotgunsmurfen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar