facebook_pixel
Microprose jobbar på uppföljare till B-17 Flying Fortress: The Mighty Eighth

Microprose jobbar på uppföljare till B-17 Flying Fortress: The Mighty Eighth

Minns du Microprose? Spelgiganten grundades 1982 och gav oss klassiker som de första Civilization– och X-COM-spelen, innan företaget lades ner 2002. Den 5 maj i år utannonserades dock en stor återkomst, tillsammans med de tre nya krigsspelen Task Force Admiral, Second Front och Sea Power.

Och nu har man presenterat ännu ett nytt projekt i form av The Mighty Eighth, en uppföljare till stridsflygsimulatorn B-17 Flying Fortress: The Mighty Eigth, som utvecklades av Wayward Design och släpptes i december 2000. The Mighty Eighth beskrivs “främst som ett VR-spel”, även om det även ska vara möjligt att spela det “som vanligt”, tillsammans med upp till nio vänner (eller AI-styrda spelare). Verklighetens B-17 används som bombflygplan under andra världskriget, och de kommer vara centrala även i detta spel, tillsammans med nytillskottet B-24 Liberator (som också ingick i verklighetens “mighty eighth”).

The Mighty Eighth har ännu inget spikat lanseringsdatum.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar