facebook_pixel
Half-Life 2 möter kalla kriget i kommande fps:et Industria

Half-Life 2 möter kalla kriget i kommande fps:et Industria

Vi skriver 2020 i kalendern, och Half-Life 2 är mer aktuellt än det har varit på evigheter. VR-prequeln Half-Life: Alyx har släppts och hyllats (recension), och så har vi därtill fått se sekvenser från Arkane Studios nedlagda Half-Life 2-episod Ravenholm. Industria kunde med andra ord inte hoppas på bättre tajming!

Bleakmills och Headups “klassiska” förstapersonsskjutare har förvisso inget med Valves långkörare att göra rent tekniskt, men i annonseringstrailern här nedan är Half-Life 2-vibbarna väldigt påtagliga, intryck som förstärks av (den oerhört taskigt översatta) produktsidan på Steam. Vi utlovas “djupgående berättelse” (om än med bara 4 timmars speltid), “retro-shooter-gameplay”, “tät atmosfär” och “experimentellt soundtrack”. Även spelets skådeplats, en parallell dimension förlagd till kalla krigets Berlin, påminner rejält om Half-Life 2.

Industria kommer släppas nästa år. Här är annonseringstrailern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar