facebook_pixel
Formel E-förare fick sparken efter ha låtit e-sportare tävla i hans namn

Formel E-förare fick sparken efter ha låtit e-sportare tävla i hans namn

Under coronapandemin har den digitala racingen blomstrat; både formel 1– och Moto GP-stjärnor har tagit till de officiella spelen för att hålla tävlingsinstinkten i skick, och så har även varit fallet med formel E-serien, som använt sig av simulatorn Rfactor 2 för hålla virtuella lopp i brist på fysiska.

E-racingen har fått dras med en del smärre skandaler sedan de verkliga förarna äntrade scenen i massiva antal, men nu har formel E-föraren Daniel Abt överskuggat samtliga genom ett inte särskilt genomtänkt busstreck; under ett digitalt formel E-lopp tävlade nämligen e-sportaren Lorenz Hoerzing i tyskens namn, vilket omedelbart ledde till diskning från tävlingen tillsammans med en “obligatorisk” donation på 10 000 euro till valfritt välgörande ändamål. Sedan dess har även Daniel Abt blivit “avstängd” av Audi, formel E-stallet som han tävlar för.

Nedan ser du både en ursäktsvideo av Daniel Abt (där han förklarar att han enbart ämnade skapa en underhållande grej för fansen, och därtill aldrig försökte hemlighålla stuntet, då han öppet pratade om det under en livestream på förhand) och en video av The Race, som går igenom händelseförloppet. I egenskap av stort formel E-fan anser jag att Audi överreagerade lite grann, men att Abt samtidigt borde ha begripit att det hela skulle resultera i negativ pr för hans del, något en massiv biltillverkare som Audi vill undvika till varje pris.

Här är de två ovan nämnda videorna.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar