facebook_pixel
EA planerar fortfarande släppa 14 spel under det kommande året

EA planerar fortfarande släppa 14 spel under det kommande året

Tidigare i år, innan coronapandemin var ett odiskutabelt faktum, sade Electronic Arts att man planerade släppa hela 14 nya spel under räkenskapsåret 2021, det vill säga någon gång under de kommande 11 månaderna (i skrivande stund). Och dessa planer håller fortfarande streck.

I en ny kvartalsrapport (via våra internationella kollegor) har Electronic Arts nämligen återigen utlovat 14 nya spel, trots att att många av gigantens anställda numera jobbar hemifrån.

Fyra av dessa 14 spel är sporttitlar (FIFA, Madden, NHL och ett icke annonserat spel), medan ytterligare fyra spel “utnyttjar bredden hos EA:s varumärken”, såsom Command & Conqyer Remastered Collection, och förmodligen även den kommande Switch-portningen av Burnout Pardise Remastered samt det tidigare annonserade VR-spelet baserat på Medal of Honor. Ytterligare två spel kommer utvecklas för mobiler.

Ovanstående täcker 10 av de 14 spelen, och vi vet också att nästa Battlefield dröjer bortom april 2021, även om utvecklingen fortskrider “mycket, mycket bra” enligt EA-chefen Andrew Wilson. Samme Wilson säger också att EA har “nytt varumärke” under utveckling, och “ett antal nya inkubationsprojekt som börjar arta sig”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar