facebook_pixel
Doom Eternal recensionsbombas på Steam på grund av antifusk-mjukvara

Doom Eternal recensionsbombas på Steam på grund av antifusk-mjukvara

Doom Eternal lanserades i mars och har tagits emot med öppna armar av både spelare och kritiker – däribland Jocke “Shotgun” Kilman, som delade ut massiva 92 procent i vår recension, tillsammans med omdömet “en alldeles utomordentlig uppföljare”. Men nu har vinden vänt, med råge.

De senaste dagarna har nämligen Doom Eternal recensionsbombats på Steam , vilket har dragit ner det “mestadels positiva” medelomdömet till “blandat”. Anledningen är att spelets första stora uppdatering (som släpptes i torsdags, läs mer här) även kommer lastad med Denuvo Anit-Cheat, antifusk-mjukvara vars drivrutin körs på kernel-nivå, och därför har djupare åtkomst till din dator än det mesta annat.

Förutom allmän oro (Denuvo själva säger att den enda informationen som drivrutinen samlar är hur ditt operativsystem interagerar med Doom Eternal) har även detta lett till rapporter om krascher och prestandaproblem, och inga egentliga fördelar för spelare, vilket förståeligt nog lett till recensionsbombningen.

Här är en tweet av Bethesdas supportteam från i söndags, som försäkrar oss om att man “undersöker rapporter om krascher och prestandaproblem”, och att man kommer ge ytterligare information “när den finns tillgänglig”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar