facebook_pixel
Doom Eternal kommer dumpa antifusk-mjukvaran i nästa uppdatering

Doom Eternal kommer dumpa antifusk-mjukvaran i nästa uppdatering

I tisdags skrev vi om den nya antifusk-mjukvaran Denuvo Anti-Cheat, som hade rullats in i Doom Eternal som en del av det hyllade fps:ets (recension) första stora uppdatering. Detta ledde till rapporter om krascher och prestandaproblem, som nu har fått utvecklarna Id Software att backa.

– Trots våra bästa intentioner har feedback från spelare klargjort att vi måste tänka om angående vår strategi för antifusk-integration, skrev den exekutiva producenten Marty Stratton i en annonsering på Reddit. Som ett resultat kommer vi ta bort antifusk-tekniken från spelet i vår nästa pc-uppdatering.

Antifusk-initiativet är dock inte begravet för gott.

– Då vi undersöker framtida anitfusk för Doom Eternal måste vi åtminstone överväga att ge kampanj-endast-spelare möjligheten att spela utan antifusk-mjukvara installerad, och även säkerställa att den övergripande tajmingen för all anitfusk-integration bättre överensstämmer med spelarnas förväntningar kring klara initiativ, såsom rankat eller tävlingsinriktat spelande, där behovet för anitfusk är betydligt större.

Marty Stratton säger också att beslutat att använda Denuvo Anit-Cheat var “helt och hållet Id Softwares”, och att spekulationer kring att Id Software-ägarna Bethesda krävde implementeringen “helt enkelt är felaktiga”.

Slutligen tillägger han även att prestanda- och stabilitetsproblemen “inte har något att göra med Denuvo”, utan snarare med Id Softwares egna implementering av anpassningsbara spelarskins, som man sedan dess har åtgärdats i spelkoden. “Alla dessa problem kommer vara åtgärdade i nästa uppdatering” avslutar Marty Stratton.

Id Software siktar på att rulla ut nästa Doom Eternal-uppdatering “inom en vecka”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar