facebook_pixel
Assassin’s Creed Valhalla kommer innehålla förolämpningsstrider

Assassin’s Creed Valhalla kommer innehålla förolämpningsstrider

Än så länge har vi inte sett så mycket av Assassin’s Creed Valhalla, förutom en gameplay-fri gameplay-trailer. En ny spelmekanik för serien har dock presenterats och det råkar vara Guybrush Threepwoods specialitet.

Assassin’s Creed Valhalla kommer nämligen innehålla flyting, en slags medeltida rap battle där två personer förolämpar varandra i vers. Trots att flyting främst existerade i Skottland flera hundra år efter att vikingatiden tagit slut så finns det vissa bevis på att liknande seder existerade redan då, som i dikten Loketrätan.

Hur som helst har den här aggressiva poetry slam-metoden inkorporerats i Valhalla. Via en video på spelets Twitter har creative director Ashraf Ismail pratat om hur det kommer fungera:

Som verkar ha blivit en trend innehåller videon inget gameplay av flyting, så hur det fungerar i praktiken återstår att se. Förhoppningsvis kan man vinna alla fejder genom att skrika “din mamma!” om och om igen.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar