facebook_pixel
Arkanes Half-Life-spel lät dig spela som Opposing Force-protagonisten

Arkanes Half-Life-spel lät dig spela som Opposing Force-protagonisten

I fredags kollade vi in Noclips trailer för den nya dokumentären om Dishonored-utvecklarna Arkane Studios, som visade sekvenser från spelet som var tänkt att bli ett helt nytt Half-Life-kapitel, med fokus på Ravenholm-området från Half-Life 2. Och nu är dokumentären här med mängder av festliga detaljer!

Du kan kolla in drygt 80 minuter långa The Untold History of Arkane här nedan, och precis som titeln antyder läggs fokus på spelen som aldrig blev färdiga (även om de som färdigställdes också får en del uppmärksamhet).

Först ut har vi The Crossing, ett asymmetriskt multiplayerspel som lät andra spelare hoppa in i din fps-kampanj, både i form av allierade och fiender. Därefter följer ett parti om LMNO, ett förstapersonsspel i samarbete med Steven Spielberg och Electronic Arts, där spelarens uppgift var att lotsa en utomjording genom att amerikanskt förortssamhälle, och banka pannben för att hålla skyddslingen säker.

Men höjdpunkten i dokumentären är givetvis Ravenholm, Arkanes Half-Life-spel, som lät dig ta rollen som Half-Life: Opposing Force-protagonisten Adrian Shephard. Under introt, som presenteras i dess helhet i dokumentären (om än i oslipad alfa-form) vaknar han upp i just Ravenholm, och introduceras snart för fader Grigori, Ravenholm-prästen som Gordon Freeman även stötte på under Half-Life 2.

I Ravenholm har dock fader Grigori börjat experimentera med att injicera sig med “headcrab-juice”, som förvisso gör honom immun mot utomjordingsbett, men samtidigt sakta muterar honom, en förvandling som var tänkt att presenteras stegvis i spelet. Spelmekaniskt skulle Ravenholm ha stått ut tack vara det nya elektricitetsbaserade verktyget, som Adrian Shephard kunde använda för att manipulera olika maskiner, och de otaliga fällor som fader Grigori spridit över Ravenholm. Ravenholm blev som bekant aldrig av, och det är oklart om Valve någonsin betraktade spelet som en fullständig Half-Life 2-episod, men nedläggningen verkar främst ha varit av ekonomisk natur, och kanske även som ett resultat av Valves egna problem med Half-Life 2: Episode Three.

Här är Noclips dokumentär The Untold History of Arkane.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar