facebook_pixel
Tintin blir spel! Microids utvecklar nytt actionäventyr

Tintin blir spel! Microids utvecklar nytt actionäventyr

Franska Microids fyller 35 i år, och för att fira har man kommit med en ny utannonsering; tillsammans med Moulinsart (tidigare kända som Studios Hergé) utvecklar man nämligen ett nyt actionäventyr baserat på Tintins äventyr, den klassiska serietidningen av belgiska tecknaren Hergé.

Spelaren kommer placeras “i en virvelvind av otroliga och spänningsfyllda situationer, hand i hand med de legendariska karaktärerna Tintin och Snowy” (som Tintins hund Milou heter på engelska). Andra ikoniska karaktärer, såsom kapten Haddock, professor Kalkyl och kriminalpoliserna Dupondtarna, medverkar också.

– Vi är oerhört glada över att arbeta med denna samproduktion, säger Stéphane Longeard, vd för Microids, i ett pressmeddelande. Vi har försökt få detta att hända ett bra tag. Den här annonseringen är resultatet av en kreativ process som gjort att vi kan definiera exakt hur detta projekt kommer ta form, och hur de två företagen kommer samverka. Detta är verkligen en dröm som går i uppfyllelse för oss.

Moulinsart-chefen Nick Rodwell tillägger:

– Det kommande pc- och konsolspelet placerar sig rätt väl inom den världsberömda reporterns arv och äventyr. Vår ambition är att erbjuda mainstream-publiken ett underhållande och vänligt spel, som alla kan njuta av. För oss är Microids den perfekta samarbetspartnern för att blåsa liv i detta nya Tintin-äventyr.

Det nya Tintin-spelets titel och fler detaljer kommer avslöjas “snart”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar