facebook_pixel
Rykte: Resident Evil 4-remake planeras för 2022

Rykte: Resident Evil 4-remake planeras för 2022

Med Resident Evil 3-remaken packad och klar (recension) var det bara en tidsfråga innan Capcom började blicka mot Resident Evil 4. Originalspelet släpptes 2005, till en början exklusivt för Nintendo-konsolen Gamecube, men har sedan dess ynglat av sig till mängder av plattformar, däribland pc:n.

Resident Evil 4 är fortfarande ett av världens bästa actionspel enligt många (inte minst undertecknad) så om Capcom vill åstadkomma relevanta förbättringar får man förmodligen ta i så man spricker. Och av allt att döma kommer man göra just det; via VGC har vi nämligen nåtts av nya rykten som hävdar att Resdent Evil 4 kommer få en remake under 2022, och att utvecklingen leds av Osaka-baserade studion M-Two, med den den tidigare Platinum Games-chefen Tasuya Minami i spetsen.

Därtill har projektet förberetts sedan 2018 och välsignats av den ursprungliga Resident Evil 4-regissören Shinji Mikami, som även om han avböjde erbjudandet att reprisera samma roll under utvecklingen av remaken ändå kommer agera rådgivare. Capcom har tills vidare inte kommenterat uppgifterna.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar