facebook_pixel
Planera “svemestern” i Minecraft – Lantmäteriet har släppt nya Sverige-kartor!

Planera “svemestern” i Minecraft – Lantmäteriet har släppt nya Sverige-kartor!

Sommaren 2020 kommer bli speciell på fler sätt än ett, men en av de mest påtagliga förändringarna är att utlandsresor (förmodligen) kommer förbli kraftigt begränsade ända till hösten, så du gör nog bäst i att reda nu förlika dig med att du kommer få tillbringa semestern på hemmaplan i år.

Så det är onekligen vältajmat att Lantmäteriet nu har släppt nya Minecraft-kartor baserade på Sveriges alla kommuner, både till Java- och Windows 10-versionerna av det klassiska craftingspelet, för att hjälpa dig planera “svemestern”. Lantmäteriet har släppt Sverige-kartor också tidigare, men de rullades ut kring årsskiftet 2015/2016, så det har säkerligen hänt en del med landskapen sedan dess.

– Vi har fått så mycket uppskattning från skolor, kommuner och andra sedan vi släppte våra kartdata till Minecraft första gången, säger Bobo Tideström, verksamhetsutvecklare på Lantmäteriet, i ett pressmeddelande. Nu hoppas vi nå fler som upptäcker möjligheten att använda geografisk information.

Minecraft-kartorna baseras på Lantmäteriets nationella kartor och höjddata, och fyra områden (Gävle, Kiruna, Östergötland och Gotland) finns tillgängliga i högre upplösning.

Instruktionerna för att ladda ner och använda kartorna hittar du här.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar