facebook_pixel
Valve har tagit patent på en ny Steam Controller

Valve har tagit patent på en ny Steam Controller

För inte så länge sedan såg det ut som att Valve hade gett upp på sin egensinniga Steam Controller. De reade ut hela lagret för struntsummor och sade inget mer om handkontrollens framtid.

Nu ter det sig dock som att Valve i själva verket arbetar på en uppdaterad variant. Enligt ett patent som uppmärksammats av Tyler McVicker på Twitter så kommer en Steam Controller 2 att erbjuda utbytbara komponenter.

Det här är intressant eftersom en kontroversiell aspekt av originalkontrollen var dess två klickbara trackpads. Valve tycks här försöka blidka både de som uppskattade den oortodoxa designen, samtidigt som den passar de som vill ha en mer traditionell layout. Eller skapa en ännu mer specifik version genom att addera de kontroller de vill ha.

Gissningsvis kommer de ändra designen ännu mer – märk väl att ritningar i patentansökningar sällan är indikativa för den faktiskt produkten – och det ska bli intressant att se hur Valves andra försök blir i slutändan.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar