facebook_pixel
Källkoden för Team Fortress 2 och Counter-Strike: GO har läckt

Källkoden för Team Fortress 2 och Counter-Strike: GO har läckt

Många av oss minns säkert det stora källkodsfiaskot för Half-Life 2, som resulterade i en rejäl försening när det begav sig. Och nu har det hänt igen då källkoden för både Team Fortress 2 och Counter-Strike: Global Offensive har läckt, vars tekniska grund ironiskt nog härstammar från just Half-Life 2.

Enligt Valve News Networks Tyler McVicker härstammar den läckta koden från “en medlem av Source-motorns utvecklarcommunity”, och är daterad till någon gång under 2018. Den nya läckan tillskrivs dock en missnöjd, före detta medlem av moddarteamet Lever Softworks, som tidigare har sparkats ut ur gruppen.

Sedan läckan blev känd har Valve kommenterat ärendet utförligt via både Team Fortress och Counter-Strike: Global Offensive -kontona på Twitter, och kontentan är att man kommer fortsätta undersöka det skedda, även om man “inte har funnit någon anledning för spelare att få panik eller undvika aktuella versioner”. Som vanligt rekommenderar Valve att man spelar på officiella servrar, för den högsta möjliga graden av säkerhet.

Här är två tweetar av Team Fortress– och Counter-Strike: Global Offensive-kontona.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar