facebook_pixel
De bästa Mount & Blade II: Bannerlord-moddarna

De bästa Mount & Blade II: Bannerlord-moddarna

Boosta din XP, höj stamina-taket, få npc:er att se ut som människor, med mera när vi listar favoritmoddarna till Bannerlord.

Mount & Blade II: Bannerlord har just släppts i early access men dussintals med moddar har redan börjat titta fram. De ger dig nya sätt att skräddarsy din upplevelse efter eget tycke och smak i det medeltida sandlåderollspelet.

Undertill hittar du de bästa Bannerlord-moddarna vi hittat så här långt. En del förändrar spelupplevelsen, andra förbättrar det visuella hos världen och de som lever där, och en lägger till en utvecklarkonsol till Bannerlord så att du enkelt kan skriva in kommandon.

Glöm inte att läsa respektive moddsida till fullo – det kan finnas specifika installationsinstruktioner, och somliga moddar kräver att du startar en ny kampanj innan de fungerar. Backa upp dina filer och sparade spel, och ha i åtanke att uppdateringar till Bannerlord (som ju fortfarande är i early access) kan hindra vissa moddar från att fungera framöver. Vi uppdaterar listan när nya moddar dyker upp.

Läs mer: Grundkurs i Mount & Blade: hur du kommer in en av pc-spelens bästa sandlådor

Gameplay-moddar

Bannerlord Tweaks: Detta är en behändig samling förbättringar och förändringar, som bland annat ökar berömmelsen du får efter strider och belöningarna från turneringar. Stamina-taket höjs för crafting och en multiplikator för färdighets-xp läggs till, liksom bonus för storleken på ditt sällskap baserad på dina färdigheter inom leadership och steward. Med mera, med mera! Här finns även gott om användbara tweaks för allt från bosättningar till belägringar och slottsbyggande.

Detailed Character Creation: Även om Bannerlords karaktärsverktyg redan är imponerande robusta, lägger den här modden till ännu fler tillval, så som att välja vikt, ålder och hur muskulös karaktären ska vara.

Hideout Player Party Limit Removed: Låter dig ta med hela din armé för att anfalla bandittillhåll snarare än några få. Något som är extra tacksamt i mitten/slutet av kampanjen för att handskas med de supertuffa råskinnen.

Smith Forever: Eliminerar stamina-kostnader för smidesarbete, förädling och smältning, vilket innebär att du kan jobba så länge du vill. Om du har nog med material, det vill säga.

Gay Marriage: Modden tar bort könskontrollen när romanser inleds, och du får uppvakta och gifta dig med alla oavsett könstillhörighet. Det finns dock restriktioner som bibehålls; din önskade partner måste vara ogift och du kan inte vara släkt med denna. Sorry, Cersei.

Mixed Gender Troops: Det finns inga skäl till varför grabbarna ska ha allt roligt på slagfältet. Denna anpassningsbara modd lägger till en mix av kvinnliga soldater till varje fraktion och soldattyp i Bannerlord. Den kan konfigureras för att beröra bara vissa typer av enheter, beroende på dina önskemål.

Cheer Mod: Du vet hur dina soldater stämmer in i ett hjärtligt, upplyftande jubel efter en strid? Nu kan du göra dem sällskap. Höj både svärdet och rösten med ett segervrål. Tjooohooo!

Fast Dialogue: Bannerlord har oj så många laddningsskärmar, och bara att starta dialoger med bybor, karavaner, härskare och banditer resulterar i laddtider både innan och efter konversationen. Den här modden lägger till ett tillval för dialoger du slipper ha ansikte mot ansikte, och således skippar du laddningsskärmarna.

Screamerlord: Om du verkligen vill bli uppslukad av Bannerlord låter den här modden dig använda din röst för att kommendera dina trupper. Genom att nyttja Voiceattack, ett verktyg för röstigenkänning, kan du beordra dina trupper genom att tala (skrika!) in i din mikrofon. Gratisversionen av Voiceattack ger dig 20 kommandon, men om du pröjsar för premium-varianten får du hela 50 stycken.

Läs mer: 9 tips för att överleva Mount & Blade II: Bannerlord

Visuella moddar

Npc Revamp: Ett pågående arbete som förbättrar utseendet hos Bannerlords npc:er genom karaktärseditorn. Modden försöker inte göra allesammans fagra, men ger dem mer karaktär, och får npc:erna att se tuffare och bättre ut. Du kan till och med kopiera fejskoderna och applicera dessa på ditt eget. (I spelet, alltså. Lika bra att förtydliga.)

Bannereditor Enhancer: Ska du vara en bannerlord behöver du förstås ett attraktivt baner. Modden expanderar å det grövsta färgpaletten och ger dig ytterligare alternativ för skapandet av ditt baner.

Dro’s Color Correction: Vrider upp färgreglaget med fylligare grönska, rikare solnedgångar och krispigare färger överlag.

Invisible Helmet: Du har tillbringat all denna tid i karaktärseditorn, så varför skulle du vilja gömma ditt ansikte? Modden tar bort hjälmen men bibehåller rustningsbonusen.

 

Verktyg

Developer Console: När den väl är installerad får du tillgång till utvecklarkonsolen genom att trycka Ctrl och tildetecknet (~). Den låter dig skriva in fuskkommandon som du hittar här, vilket låter dig tjäna snabba cash, levla upp, addera soldater till ditt sällskap, förbättra färdigheter, med mera.

Intro Disabler: Okej, det är ett fint intro med ett glödande hett svärd som smids och en rad logotyper. Ärligt talat är det inte ens särskilt långt. Men behöver du verkligen se det varje gång du startar spelet? Antagligen inte. Det här inaktiverar det.

Vortex: Vortex är ingen Bannerlord-modd, utan ett installationsprogram för Nexus-moddar. Jag inkluderar det här då det stöder Bannerlord och är extremt behändigt för att installera moddar och hålla dem uppdaterade.

Christopher Livingston

Läs mer: Hur du rekryterar och utrustar de bästa följeslagarna i Mount & Blade II: Bannerlord


Mer Mount & Blade II: Bannerlord

Det råder Bannerlord-feber just nu, och på pcgamer.se hittar du allt du behöver för att få en smakstart på ditt medeltida liv. Vi har nio överlevnadstips, guide till rätt svårighetsgrad(er), en grundkurs i Mount & Blade, companion-guide och snabba cash med de bästa fusken. Mer ska det bli framöver, så håll utkik!

Om skribenten

Profilbild

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar