facebook_pixel
Cyberpunk 2077 har fått åldersgränsen 18+, innehåller “intensiva sexuella relationer”

Cyberpunk 2077 har fått åldersgränsen 18+, innehåller “intensiva sexuella relationer”

Coronakrämpor till trots hävdar CD Projekt Red fortfarande att deras hett efterlängtade rollspel Cyberpunk 2077 kommer släppas den 17 september, som beräknat. Och nu har vi fått tecken på att dessa planer faktiskt kan gå vägen, då spelet har nått ut till granskningsnämnder världen över.

Eller åtminstone har Brasilien tagit en rejäl titt på spelet, då vi via Reddit har fått veta att den brasilianska granskningsnämnden lade upp information om spelet i förtid, bara för att omedelbart ta ner den.

Men om dessa uppgifter stämmer (och det lär de göra) så har man redan nu slagit fast åldersgränsen 18+, detta eftersom att spelet bland annat innehåller “droger, självmord, grymhet och intensiva sexuella relationer”. Tydligen är det “grymheten” som fått bägaren att rinna över till till 18+, vilket får det att låta som att spelet också innehåller mer psykologiskt drabbande våld, vid sidan av alldagligt skjutande och knivhuggande.

Här är en tweet som listar Cyberpunk 2077-anmärkningarna.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar