facebook_pixel
Chocken! Nytt XCOM släpps nästa vecka

Chocken! Nytt XCOM släpps nästa vecka

Plötsligt händer det; Firaxis hyllade XCOM-serie har stått stilla sedan lanseringen av XCOM 2-expansionen War of the Chosen under 2017 (recension) men väntar nu plötslig tillökning i form av XCOM: Chimera Squad, en “helt ny berättelse och turordningsbaserad stridsupplevelse i XCOM-universumet”.

Inte nog med det, spelet släpps dessutom redan den 24 april (nästa veckas fredag) via Steam, och säljs för halva priset (10 euro istället för 20 euro) fram till den 1 maj. Den största skillnaden jämfört med seriens tidigare titlar är att du den här gången kommer få kontrollera blott 11 förutbestämda kämpar (medlemmar i titelns Chimera Squad) genom en drygt 20 timmar lång kampanj, som utspelas i City 31 fem år efter händelserna i XCOM 2.

Det så kallade “breach mode” en av de största nyheterna, då spelare nu får större taktiskt frihet att bestämma hur man ska inleda ett uppdrag, exempelvis genom att storma byggnader via olika ingångspunkter. Var och en av de 11 karaktärerna har även unika färdigheter som måste användas i samspel med lagkamraterna för att bli verkligt effektiva. Döden hanteras också annorlunda i XCOM: Chimera Squad då en stupad lagkamrat leder till obligatorisk omstart av det aktuella uppdrag, så till vida den skadade enheten inte hinner stabiliseras i tid.

Här är story- och gameplay-trailrar för XCOM: Chimera Squad.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar