facebook_pixel
Bohemia har stängt studio, men Day Z-utvecklingen fortsätter

Bohemia har stängt studio, men Day Z-utvecklingen fortsätter

I slutet av 2013 lanserades Bohemia Interactives överlevnadsspel Day Z i early access via Steam, och i slutet av 2018 blev spelet äntligen “klart” då det nådde version 1.0. Utvecklingen fortsatte emellertid ändå, bland annat i form av ny 163 kvadratkilometer stor karta som släpptes i september i fjol.

Nu har dock Bohemia Interactive tagit till Twitter för att meddela att man har stängt ner den tongivande Day Z-studion i Bratislava, ett beslut som beskrivs som “ömsesidigt” av företagsledningen och studiocheferna. Detta kommer dock inte påverka den framtida utvecklingen av Day Z, även om det betydligt mindre teamet kommer ägna de enskilda uppdateringarna mera tid, vilket resulterar i ett långsammare utgivningstempo.

“Stabilitet, buggfixande och förbättringar av spelmekaniken” kommer vara i fokus under 2020, tillsammans med lite nytt innehåll i mindre skala. Bohemia Interactive kommer inte avslöja några exakta datum för uppdateringarna innan de känner att de faktiskt är redo, vilket känns som en extra klok filosofi att anamma i dessa coronatider.

Här är Bohemia Interactives tweet om nedläggningen av Bratislava-studion.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar