facebook_pixel
Valorant kommer sälja kosmetiska föremål, men inga lootlådor

Valorant kommer sälja kosmetiska föremål, men inga lootlådor

Tidigare i veckan presenterades Valorant, den kommande Counter-Strike-doftande hjälteskjutaren av League of Legends-utvecklarna Riot Games. Spelet kommer bli free-to-play när det lanseras någon gång i sommar, och nu har den exekutiva producenten Anna Donlon berättat mer om affärsmodellen.

I en intervju med Polygon säger nämligen Anna Donlon att vi kan förvänta oss både battle passes och kosmetiska föremål i form av sprejer och vapen-skins, men inga lootlådor. Med andra ord kommer man veta exakt vad man får när man betalar för sig. Intressant nog kommer Riot Games inte sälja några alternativa kostymer för hjältarna dag ett (som är den kanske största dragningskraften av alla i Blizzards genrekonkurrent Overwatch), detta eftersom Riot Games är oroliga för att karaktärerna ska bli svårare att känna igen.

– Jag tror att [karaktärs-skins] skulle behöva göras på ett sätt som har absolut noll inverkan på själva spelandet, sade Anna Donlon. Fönstret är smalt. Jag tror det finns ett sätt att göra det. Och det är sådana saker som vi är intresserade av att utforska.

Här är Valorants första gameplay-trailer från tidigare den här veckan. Test.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar