facebook_pixel
Trackmania Nations får live service-baserad remake, släpps den 5 maj!

Trackmania Nations får live service-baserad remake, släpps den 5 maj!

Trackmania är en av mina allra största, personliga spelförälskelser. Trots otaliga releaser genom åren så är det free-to-play-versionen Trackmania Nations som stått emot tidens tand allra bäst, både i dess originalform och i egenskap av Trackmania 2 Stadum. Och nu filar utvecklarna Nadeo på en remake!

Spelet offentliggjordes under Grand League Finals i Lyon, Frankrike, och på Nadeo-ägarna Ubisofts hemsida kan vi läsa en kort intervju med Florent “Hylis” Castelnerac, managing director hos Nadeo. Bland annat säger han att målet med det nya spelet (som kort och gott kallas för Trackmania) är att “kombinera djup, skönhet och lätthet”.

Det simpla grundkonceptet kvarstår (klara banorna så snabbt som möjligt) samtidigt som man ämnar lägga till till en rad “subtila men djupa gameplay-förbättringar, som kommer hjälpa spelarna bli bättre”. Som exempel nämns spökavbilder vid varje checkpoint (spelarens tidigare bästa tid), och så kommer man även respawna i full fart för att åtgärda de flaskhalsar som varit vanliga i tidigare Trackmania-spel.

Därtill väntar nya möjligheter i den redan kraftfulla baneditorn, såsom specialeffekter i form av exempelvis “slow motion”-block, som kan placeras ut precis innan mållinjen för att säkerställa en spektakulär finish. Nadeo ämnar även omfamna live service-filosofin fullt ut med nya säsongsbaserade kampanjer, block och funktioner, och ett dagligt, kurerat utbud av banor bestående av inskickade spelarskapelser.

Trackmania släpps redan den 5 maj. Det är väldigt, väldigt snart. Hajp!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar