facebook_pixel
Snart kommer Plague Inc låta dig stoppa virus istället för att sprida dem

Snart kommer Plague Inc låta dig stoppa virus istället för att sprida dem

Plague Inc släpptes våren 2012, i en värld fjärran den nuvarande coronapandemin. Och tur är väl det då strategispelet går ut på att sprida ett dödligt virus, med syfte att förgöra mänskligheten. Under vinterns lopp har Plague Inc således förvandlats till ett smaklöst skämt, men nu väntar ändringar.

Via den egna hemsidan berättar nämligen utvecklarna Ndemic Creations att de inte bara kommer donera 250 00 dollar till kampen mot Covid-19, man har dessutom “accelererat utvecklingen” av ett helt nytt gratis spelläge för Plague Inc, där du kommer få rädda världen istället för att förgöra den. Spelare kommer bli tvungna att kontra smittospridningen genom att utveckla bättre hälsovårdssystem, och vidtaga bekanta åtgärder i stil med isolering, karantänbestämmelser, socialt avståndstagande och stängande av allmänna tjänster. Det här nya spelläget utvecklas i samarbete med World Health Organisation, vilket torde säkerställa en respektfull slutprodukt.

Vi kommer få mer information om den nya Plague Inc-uppdateringen “så kvickt som möjligt”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar