facebook_pixel
Nier: Automata-föregångaren är äntligen på väg till pc!

Nier: Automata-föregångaren är äntligen på väg till pc!

Nu på onsdag kommer Nier: Automata-utvecklarna Platinum Games leverera att stort avslöjande, i form av den fjärde och sista delen av studions nyhetskavalkad. Redan nu har dock Square Enix eliminerat en av möjligheterna, då man på egen hand har annonserat en nyversion av Nier Replicant.

Nier Replicant släpptes exklusivt till Playstation 3 i Japan när det begav sig. Den internationella versionen baserades på systertiteln Nier Gestalt till Xbox 360, och de största skillnaderna versionerna emellan var perspektivet, då man i Nier Gestalt spelade som en far i sökande e efter ett botemedel åt sin sjuka dotter, medan vi i Nier Replicant spelade som dotterns bror.

Via Archyde får vi reda på att den nya versionen av Nier Replicant kommer bli en “förbättrad version”, bland annat med fullt röstskådespeleri, nyinspelad musik (inklusive en rad nya spår av kompositören Keiichi Okabe) och en ny karaktär. Rösterna för Nier: Automata-huvudrollerna 2B och 9S kommer också vara med på ett hörn, och så lämnar producenten Yosuke Saito dörren öppen förr ett nytt slut, möjligtvis involverande nämnda duo

För utvecklingen står Toylogic, som tidigare samarbetet med Square Enix under utvecklingen av Dragon Quest X och Dragon Quest XI. Takahisa Taura från Platinum Games är också inblandad i projektet, och lanseringen planeras till någon gång senare i år via Steam.

Här är den första trailern för nyversionen av Nier Replicant.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar