facebook_pixel
Formel 1-säsongen körs i spelet tills vidare, kolla in första loppet!

Formel 1-säsongen körs i spelet tills vidare, kolla in första loppet!

Världen har stängts ner på obestämd tid, och en av de sista sakerna som kommer återvända är sannolikt formel 1-cirkusen. I brist på verklig action har således F1-organisatörerna tagit till digital sådan, och världens första F1 Esports Virtual Grand Prix ägde därför rum på Bahrain-banan igår kväll.

Du kan kolla in den kompletta arkiverade livestreamen tillsammans med fem minuter höjdpunkter i videorna här nedan. Vi tänker inte avslöja vem som vann (underhållande var det minsann!) men startfältet var faktiskt rätt imponerande, och inkluderade de nuvarande formel 1-förarna Lando Norris och Nicholas Latifi, tillsammans med veteraner som Nico Hülkenberg, Esteban Gutiérrez och Stoffel Vandoorne, med sällskap av den numera 55 år gamla Grand Prix-vinnaren Johnny Herbert (och den svenska Ferrari-junioren Dino Beganovic). Av någon anledning var sångaren Liam Payne också med, och han presterade ungefär lika bra som väntat.

F1 Esports Virtual Grand Prix kommer återvända om två veckor. Här är ovan nämnda videor.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar