facebook_pixel
Everspace 2 early access-försenas, siktar på decemberrelease

Everspace 2 early access-försenas, siktar på decemberrelease

I somras visade Everspace-utvecklarna Rockfish Games upp en ny öppen värld-rymdskjutare som visade sig vara Everspace 2. Den ursprungliga tanken var att spelet skulle lanseras i early access via Steam i september, men nu har man skjutit upp premiären till precis innan årsskiftet, i december.

I ett blogginlägg om det nya utvecklingsschemat listar Rockfish Games den rådande coronaoron som den största anledningen bakom förseningen (man hade tänkt använda den numera uppskjutna GDC-mässan för att föra samtal med plattformsägare och möjliga utgivare för konsolversionerna).

Man nämner även att september numera bjuder på saftig konkurrens i form av både Cyberpunk 2077 och Outriders, två titlar som Rockfish Games känner skulle kunna stjäla en stor del av spelarintresset.

De nya planerna innebär att alfatestet skjuts upp till maj medan den stängda betan kommer äga rum i augusti. Rockfish Games försäkrar oss också om att man fortsättningsvis är i en “ekonomiskt bekväm situation”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar