facebook_pixel
Epic ingår partnerskap med Remedy, Playdead och The Last Guardian-studion

Epic ingår partnerskap med Remedy, Playdead och The Last Guardian-studion

Epic Games, skapare av världsfenomenet Fortnite och ägare av Epic Games Store, har annonserat nästa etapp på vägen mot världsherravälde inom spelbranschen; Epic Games Publishing är nämligen numera en grej, och de tre första samarbetspartnerna har presenterats i videon här nedan.

Det rör sig om Gen Design (skapare av Playstation-klassikerna Ico, Shadow of the Colossus och The Last Guardian), Playdead (Limbo och Inside) samt Remedy Entertainment (Max Payne, Alan Wake och Control).

Exakt vad den här överenskommelsen kommer innebära i praktiken är lite svårt att utläsa, men initiativet beskrivs som en “multiplattformssatsning” (lansering via andra onlinebutiker utöver Epic Games Store, eller bara en signal för att spelen även kommer släppas till konsoler?).

Därtill kommer nämnda trio bibehålla “full kreativ frihet och 100-procentig äganderätt”, samtidigt som de nya projekten kan komma att finansieras av Epic Games med “upp till 100 procent”, kostnader som inkluderar utvecklarnas löner, marknadsföring, QA-arbete och lokalisering. Slutligen kommer också studiorna få behålla “åtminstone 50 procent av vinsten” efter att alla ovan nämnda utgifter har täckts av försäljningen.

Ytterligare information, partners och spel kommer annonseras de kommande månaderna. Här är videon.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar