facebook_pixel
E3 2020 har ställts in, utgivare undersöker “digitala event” istället

E3 2020 har ställts in, utgivare undersöker “digitala event” istället

Precis som väntat ställdes E3 2020 officiellt in igår kväll, med anledning av coronapandemins fortsatta spridning. I ett uttalande säger ESA att de är “mycket besvikna över att inte kunna hålla detta event för våra fans och supporters”, men de vet att det är “rätt beslut baserat på informationen vi har idag”.

Detta har givetvis slängt både en och annan käpp i hjulet för flera stora utgivares pr-planer för 2020. Phil Spencer säger att Microsoft planerar ett “digitalt event” istället, och mer information väntar de kommande veckorna.

Även Ubisoft undersöker streaming-möjligheter.

Electronic Arts, som brukar hålla i sitt eget EA Play-event kring E3-tider, säger att “situationen uppenbarligen utvecklas dag för dag, och vi har undersökt hur detta kommer ändra våra planer för EA Play 2020”.

Även Devolver Digital har uttryckt sin genuina sorg över det skedda, och planerar en livestream.

THQ Nordic är inte fullt lika upprörda.

Slutligen undersöker också våra internationella kollegor alternativ för årets upplaga av PC Gaming Show, som normalt sett brukar hållas under E3-dagarna i Los Angeles.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar