facebook_pixel
Doom 64 kommer bjuda på ett helt nytt kapitel

Doom 64 kommer bjuda på ett helt nytt kapitel

Under gårdagen tog vi (kanske) del av systemkraven och de rekommenderade specifikationerna för Doom Eternal. Id Softwares ilsnabba fps släpps den 20 mars, och samma dag släpps även Doom 64, en nyversion av det klassiska Nintendo 64-spelet från 1997 som nu äntligen begår pc-debut.

Till skillnad från vad namnet antyder är Doom 64 inte en rak portning av Doom, utan bjuder på ny grafik, banor och vapen. Som om detta inte vore nog kommer den nya versionen av Doom 64 också bjuda på ett helt nytt kapitel, som James Haley, senior developer hos Nighdive Studios, beskriver så här i en intervju med US Gamer.

– Ihärdiga spelare kommer ges möjligheten att låsa upp ett nytt kapitel av Doomguys saga, som äger rum kort efter den ursprungliga Doom 64-kampanjen, sade James Haley.

– Mother Demon, som du besegrade, hade en syster, och eftersom du har stökat runt i helvetet utan pardon försöker hon bli av med dig genom att skicka bort dig. Om du kan ta dig tillbaka och utkräva hämnd kommer du belönas med en bit lore som fans av bägge serierna, den nya och den klassiska, borde uppskatta.

Därtill får vi även reda på att vi kommer kunna spela Doom 64 i upp till 1000 bilder per sekund om vi skulle vilja det, och så har de officiella, väldigt blygsamma systemkraven gått live på Doom 64:s Steam-sida.

Här är Doom 64:s annonseringstrailer från i höstas.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar